Д-р Красимира Ковачка

Снимка към контекта
Съпредседател на политическа партия „Български демократичен център“
Адрес:
Избрана от София област
България
Телефон:
+359 2 4211155 - централа
Мобилен:
+359 2 4211155
Изпращане на е-мейл. Всички полета, отбелязани със звезда (*) са задължителни.
Допълнителна информация:

Д-р Красимира Ковачка е Съпредседател на политическа партия „Български демократичен център“ и съпредседател на едноименната парламентарна група в 43-ото Народно събрание.

Д-р Красимира Ковачка е избрана за народен представител от София – област. Родена е в град Самоков. Завършила е Медицинския университет в София. Има три придобити специалности по Кардиология, Вътрешни болести, Социална медицина и здравен мениджмънт. Магистър е по здравен мениджър, от 2001 година е управител на „МБАЛ Самоков“. Член е на Националното сдружение по здравна политика и мениджмънт, експерт по акредитация на лечебни заведения за болнична и извънболнична помощ. Председател е на Общинския съвет на БЧК гр. Самоков, член на областния съвет на БЧК обл. Софийска.

Член на комисии в 43-ото Народно събрание:

Зам.-председател е на Комисия по здравеопазване.

Член на Временна анкетна комисия за проверка на фактите и обстоятелствата, свързани с действията на държавните органи и институции, които е следвало да упражнят контрол и да противодействат на източването на Корпоративна търговска банка в периода 2009-2014 г.

Член на Временна комисия за обсъждане на Законопроект за изменение и допълнение на Конституцията на Република България.